کارگروهی

خواسته ی امروز،نیازفردا

کارگروهی

خواسته ی امروز،نیازفردا

کار گروهی زمینه های کاربردی قابل ملاحظه ای دارد واین وبلاگ به منظور آشنایی انجمن ها،کانون ها،هیأت ها و... با مفهوم گروه، انواع و ویژگی های گروه ، علل جذب افراد به گروه، شرایط تشکیل و راه اندازی گروه و... تهیه شده است.

۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۷ ثبت شده است

تیم‌های کاری دارای مزایای متعددی هستند که مهمترین آنها عبارت‌اند از:

1)خاصیت هم افزایی:

تیم باعث ایجاد خلاقیت وانرژی بیشتر در افراد می‌شود.افراد به تنهایی ممکن است دارای خلاقیت باشند، ولی تیم‌کاری به علت داشتن خاصیت هم افزایی باعث می‌شود که افراد در تیم نسبت به زمانی که به تنهایی کار می‌کنند، از خلاقیت وانرژی بیشتری بر خوردار شوند.


2)افزایش مهارتها و دانش افراد:

به علت تعامل افراد با یکدیگر و گذراندن دوره های آموزشی ، دانش و مهارت‌های افراد در تیم افزایش می‌یابد.


3)انعطاف پذیری :

در نگرش‌ها و ظرفیت انجام کار افراد نوعی انطباق‌پذیری به وجود می‌آیــد و از طرف دیگر سازمان نیز از انعطاف بیشتری برخوردار می‌گردد.


4)افزایش تعهد:

در تیم سطح رضایت وتعهد افراد بالاتر می‌رود(مقیمی،1377)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۷ ، ۰۲:۱۳
kar kargorohi
دو ملاحظه عمده بایستی مد نظر قرار گیرد:

الف)اندازه ی تیم

ب)نقش اعضا در تیم


الف) اندازه تیم:

بهتر آن است که برنامه تیم با تیم‌های کوچک شروع شود( کمتر از 12 نفر). به علت این که هرچه تیم بزرگتر شود، مشکلات تعاملی، انسجام و ارتباطات بیشتر می‌شود بایستی سعی شود تا آنجا که ممکن است تیم کوچکی باقی بماند. تمایل به اجتماع در تیم‌های کوچک بیشتر از تیم‌های بزرگ است.


ب) نقش عضو:

برای ایجاد توازن در تیم بایستی افراد از توانایی‌های فنی مختلف برخوردار باشند. بعضی افراد بایستی نقش‌های وظیفه‌ای وبعضی دیگر نقش هماهنگ کنندگی وتشویق کنندگی داشته باشند. (پارکر) نقش‌های اعضا را به دو دسته تقسیم می‌کند:

1-نقش‌های متخصصان شغلی

2-نقش‌های متخصصان اجتماعی

نقش‌های متخصصان شغلی عبارت‌اند از: نقش کمک کننده ( عرضه کننده اطلاعات مورد نیاز)، نقش چالش‌گر(اهداف، روش‌ها واخلاقیات تیم را مورد سوال قرار می‌دهند) ونقش مبتکر (راه‌حل‌های جدید، روش‌های جدید وسیستم‌های جدید برای مشکلات تیم ارائه می‌کنند).

نقش‌های متخصصان اجتماعی نیز عبارت‌اند از: نقش تعاونگر (شخصی که اصرار دارد تیم با بصیرت وموفق باشند) ، نقش برقرار کننده ارتباط(فردی که خوب گوش می‌کند، خوب تسهیل می‌کند وکار تیم را انسانی می‌کند). نقش رهبر مشوق (شخصی که تیم را تشویق وترغیب می‌کند) ونقش مصالحه‌گر (کسی که خواهان حفظ هماهنگی در تیم است).

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ فروردين ۹۷ ، ۰۲:۴۵
kar kargorohi
سوال:
      هر گروه پس از شکل‌گیری چه مراحلی را پشت سر می‌گذارد؟؟

پاسخ:
      هر گروه ممکن است به واسطه‌ی تطابق اهداف افراد، پذیرش افراد،  اعتبار اجتماعی و عوامل روانی   شکل یابد.

اغلب این گروهها،علی رغم تفاوت نوع کار آنها که ممکن است یک تیم جراحی و یا کنترل کیفیت و یا مشاور اجتماعی وخدمات رسانی باشند، به منظور گسترش نوع کار خود به چهار مرحله توسعه نیاز دارند. لازم به تذکر است که این گونه نیست که گروهها همیشه از هریک از این چهار مرحله عبور کنند؛چون ممکن است بعضی گروهها بدون طی کردن یک مرحله به مرحله بعد راه یابند.


اولین مرحله توسعه هر گروهی جهت یابی است.
 
وقتی اعضای گروه درباره منظور گروه ونقش هر یک از افراد مقاصد را می‌فهمند، باید به چگونگی شکل گیری ساختار گروه ی توجه کنند وتلاش کنند که خود را با گروه همگام سازند.در این مقطع رهبر رسمی گروه یا کسی که فرض می‌شود نقش رهبری را برعهده دارد، از نفوذ خود برای ساختار دهی به گروه  وترغیب افراد به مشارکت بهره می‌جوید.هر عضو گروه به منظور تنظیم و کشف قوانین مربوط به گروه از نظرات وانگیزه‌های دیگر اعضای گروه استفاده می‌کند.در طول این مرحله اعضا نیازمند آشنایی با تلاش دیگر اعضای گروه هستند.گرچه در مواردی آگاهی از نوع عمل واحساس افراد در کشف روابط با هم برای گروه ممکن است مخرب باشد، فقط اعتماد نسبت به هم است که در این مرحله توسعه گروه را حفظ می‌کند.


در مرحله دوم گرچه تضاد یک مقوله ضروری در توسعه گروه محسوب نمی‌شود،
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ فروردين ۹۷ ، ۲۲:۰۶
kar kargorohi